CARING DOCTORS

Caring Doctors is in 2022 opgericht door Patrick Deckers. Inmiddels hebben 1800 zorgprofessionals zich aangesloten. 

Caring Doctors willen als medici hun zorgen uitspreken over de staat van het klimaat, de achteruitgang van de biodiversiteit en de gevolgen van ons voedselsysteem voor de volksgezondheid.

Ons voedsel is simpelweg niet gezond. Veel voorkomende gezondheidsaandoeningen, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose, neurologische problematiek en sommige soorten kanker, zijn het gevolg van een dieet met te veel dierlijke producten, te veel bewerkt en bespoten voedsel, teveel zout, suiker en vet. 

Uit uitgebreid medisch onderzoek weten we dat een grotendeels plantaardig dieet een substantieel kleinere kans geeft op gezondheidsproblemen en het herstel bij gezondheidsklachten bevordert. Bovendien is een gezonder dieet met vooral plantaardige eiwitten van een gezonde bodem, gezonder voor de planeet én voor de natuur. En ook dat is weer goed voor mens en dier. 

Het is dan ook verwonderlijk dat er zelfs in onze ziekenhuizen en andere instellingskeukens, steevast een dieet geserveerd wordt mét veel dierlijke en weinig biologische producten. Welvaartsziekten eisen in onze maatschappij een steeds hogere tol met, naast het menselijk leed, een ziekenzorg die onbetaalbaar wordt. 

Samen met de Caring Farmers en Caring Vets willen we naar een gezond voedselsysteem, met zorg voor mens dier en planeet. Lees meer op de website van Caring Doctors of lees het manifest