Over ons

Drie organisaties, één missie: 

Een voedselsysteem dat zorgt voor gezonde mensen en een gezonde planeet. Dat is de gezamenlijke missie van Caring Vets, Caring Doctors en de Caring Farmers. Dat is een voedselsysteem waarin dieren een veel kleinere rol hebben, en met compassie worden behandeld.   

In het Engels staat “caring” voor ‘zorgen voor’, ‘betrokken zijn bij’ en voor ‘het maakt ons wat uit’. Caring Vets zijn als eerste opgericht. In 2017 riepen zij veeartsen en dierenartsen om weer compassie voor dieren terug te brengen in het beroep. Sindsdien zette zij zich in een transitie naar een volledig extensieve veehouderij en meer aandacht voor dierenwelzijn in de opleiding diergeneeskunde. 

In 2019 ontstond Caring Farmers: drie boeren schreven samen een Kringloopvisie. Veel boeren die een progressieve stem mistten in het publieke debat, sloten zich direct aan. Caring Farmers pleit voor een natuurinclusieve dierwaardige kringlooplandbouw. En omdat boeren dat niet alleen kunnen, doen ze dan samen met consumenten, NGO’s, wetenschappers en ketenpartners.  

In 2022 werd Caring Doctors opgericht. Binnen 7 maanden sloten al 1800 zorgprofessionals aan. Zij willen meer aandacht voor een gezond dieet en gezonde leefomgeving binnen de zorg. Het EAT-Lancet dieet met meer plantaardige eiwitten en gezonde en onbespoten groenten van eigen land, draagt bij aan gezondere mensen, een gezonde planeet en verlaagt de zorgkosten aanzienlijk.

Caring Movement: 

Op 4 november 2023 richten zij samen de Caring Movement op. Hoe die samenwerking er uit zal zien, zal zich de komende maanden uit kristalliseren. De hoop is dat er meer Caring groepen opstaan en dat de movement groeit. 

Deze publicaties zijn al verschenen door de Movement: 

De Caring Movement doet het goed in de Duurzame 100 van Trouw: Caring Farmers was nummer 1 in 2022, in 2023 stond Caring Doctors op 10 en Caring Vets op 32.