AANMELDING GESLOTEN!
Inloop: 16.00
Einde: 20.00
Caring Farmer De Woldtuin ligt op een steenworp afstand van de stad Groningen in het voedselbos van Savanneboerderij Verbaarum. Tuinders Quinten en Christa streven naar regeneratie (herstel) van natuur en mens op kleine schaal. Dat doen ze o.a. door het verbouwen van tientallen soorten groenten op een kwart hectare in een grote permacultuur moestuin en een bijzondere bostuinderij middenin het voedselbos. De groenten worden normaal gesproken uitsluitend voor de leden van de tuinderij geteeld: als lid van de Woldtuin kun je er in het tuinseizoen elke week terecht voor fantastische natuurlijk geteelde groenten, kruiden en seizoensfruit.
Chef & Farmer & Doctor
Het team van De Smaak gaat onder leiding van Chef Zaneta Nemcova koken met zoveel mogelijk producten uit de tuin en voegt daar andere Groningse producten aan toe. Tijdens dit Caring Dinner zullen Quinten en Christa alles vertellen over het op natuurlijke wijze telen van groenten met een functioneel ecosysteem als basis i.p v. pesticiden/herbiciden/fungiciden, maar ook hoe het is om als boer weer een directe connectie met de consument te hebben. Patrick Deckers (voorzitter Caring Doctors) deelt graag het hoe en waarom achter de Caring Doctors, en mensen uit de organisaties Caring Vets, Caring Farmers, Caring Teachers en Caring Dietitians zullen ook mee dineren en de dialoog aanzwengelen.
MEER INFORMATIE EN HET MENU ZIJN TE VINDEN ONDER HET FORMULIER
Dineer en praat je mee?
Meld je nu aan! Een ticket voor deelname per persoon is €100 (incl. viergangen diner en drankjes. Het diner is alcoholvrij). Voor vragen neem contact op met info@caringmovement.nl
! LET OP: DE AANMELDING IS GESLOTEN
Amuse
Gestoomd broodje gevuld met lente prei van de Woldtuin, gepofte quinoa uit Flevoland en snijknoflook van de Woldtuin.
Voorgerecht
Tartaar van gepofte wortel van het Groninger land met codium zeewiermayonaise, wilde kruiden azijn gel van de Fruitslagers, ingelegde eidooier van Sijbenga, crouton van zuur desem uit Hooghalen en zoetzure rode uien uit Bellingwolde.
Tussengerecht
Gerookte en gegrilde Hakurei raapjes van de Woldtuin met hete bliksem créme, 3 kleuren dungeschaafde radijsjes, kletskop van hennepzaad, mosterdblad en lavas-koolzaadolie.
Hoofdgerecht
Groninger risotto. Landgoud Spelt risotto uit Kloosterburen met rettich en venkel van de Woldtuin, pangratto van walnoten uit Groningen, daslookkappertjes en daslook van de Woldtuin, rucola, krokantje van brandnetelkaas uit Winsum en knoflookasperges.
Nagerecht
5 bereidingen van rabarber. Cheescake met rabarber compote, Nederlandse vanille, cremeux van rabarber, rabarber marshmallows op basis van aardappeleiwit en coulis van rabarber.
Op tafel
Streekbrood van lokale granen uit Hooghalen met kruidentuin dip van de Woldtuin, koolzaadolie uit Groningen en Wadden zeezout.
In het Groningse Bedum vind je tussen de bomen en struiken ook twee groentetuinen die samen de Woldtuin vormen, een bijzondere combinatie van agroforestry en groenteteelt. Opgericht in 2021, wordt de Woldtuin geleid door Quinten Messemaker, hoofdtuinder, en Christa Verver en Remco Baar, die verantwoordelijk zijn voor de kleine tuin, het land en de boerderij. Christa en Remco zijn tevens eigenaren van de Savanneboerderij Verbaarum, waar kleinschalig toerisme een plek heeft.
De Woldtuin, samen met de Savanneboerderij, wil ook een toevluchtsoord zijn voor (wilde) dieren. Ze kiezen er bewust voor geen bijenkasten te plaatsen, zodat wilde bijen meer kansen krijgen. De steenmarter, hermelijn, ijsvogel en andere vogelsoorten hebben er al een mooie plek gevonden.
Bij De Smaak gaat catering verder dan alleen het serveren van eten. Het team richt zich op het creëren van ervaringen die gasten niet alleen voeden, maar ook inspireren. Van het eerste contactmoment tot het laatste gerecht wordt alles zorgvuldig afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.
Duurzaamheid staat centraal in hun werkwijze. Er wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten, met aandacht voor milieubewuste keuzes. De Smaak kent haar leveranciers persoonlijk, ontwikkelt voortdurend nieuwe duurzame concepten en past het 80/20-principe toe (80% plantaardig, 20% dierlijk). Ook wordt er actief bijgedragen aan projecten rond duurzaamheid en voedseltransitie.
Chef – Zaneta Nemcova
De van oorsprong Tsjechische Nemcova weet wat koken is. Haar stijl? Wij zouden zeggen Frans getint met een originele, lokale twist. Opgeleid als patissier, maar een Smaakmaker in de keuken. Ze kookt volgens het 80/20 principe, creëert geweldige plantaardige gerechten, heeft een hart voor lokaal, duurzaam en is altijd op zoek naar nieuwe smaken en bereidingen. Ze inspireert onvermoeid en leidt onze keuken naar bijzondere ontdekkingen en ervaringen. Je kent haar als Chef-kok van de Buurvrouw en het bekende restaurant de Kleine Heerlijkheid in de stad Groningen.
Heb je een idee, vraag of opmerking? Mail ons op info@caringmovement.nl
Alleen voor persvragen, bel: 020-3086018